Tuesday, November 29, 2016

Waarom lopen wij in Belgie telkens als ouder tegen zoveel onbegrip aan....

Vanavond hield Prof. Dr. An Buysse (UGent) een webinar voor professionele hulpverleners rond het topic ouderverstoting. Ikzelf nam deel aan deze webinar samen met een 60-tal hulpverleners, iedereen kreeg de presentatie in bijlage voorgesteld.

Deze presentatie, minimaliseert de problematiek van ouderverstoting, maakt hiervan een complex probleem, waarbij we allen moeten stoppen met lineair te denken en eerder het systeem-denken te gebruiken!?

Sterker nog in de poll die werd georganiseerd, geeft slechts 28% van de deelnemende hulpverleners aan dat het noodzakelijk is dat de "professional tijd moet nemen om uit te zoeken wie de schuldige is". Alle anderen vinden dit niet noodzakelijk....

Vraagt u zich af, waarom we in Belgiƫ nog zoveel gevallen tegenkomen waarin 1 van de ouders steeds op onbegrip mag rekenen als het gaat om het naleven van de omgangsregeling?
De oorzaak ligt hier vaak niet bij de rechter, maar wel bij de hulpverlener, die ook vanavond weer te horen kreeg hoe complex het probleem wel niet is.....


Bekijk hier de volledige presentatie:
https://drive.google.com/file/d/0ByvW6-8xaRiEU2wxMGQ4RzRUTjQ/view?usp=sharing:

No comments:

Post a Comment