Wednesday, August 17, 2016

Het niveau van onze professionele hulpverleners

Bron: Dr. Craig Childress

Stel je gaat naar een arts met symptomen van een ziekte en u moet de arts opvoeden over de aard van de ziekte die u heeft. Dat is absurd. Maar dat is precies de situatie waarmee verstoten ouders worden geconfronteerd. Omdat de mate van professionele onwetendheid zo ongelooflijk groot is, de patiƫnt heeft geen andere keuze dan te proberen om de professional op te voeden. Bizar. Echt bizar.

Stel je gaat naar een architect en je moet de architect instrueren over de details van dragende constructies en blauwdruk  ontwerpen.

Stelt u zich voor, u gaat naar een advocaat en moet de advocaat de verschillende wetten uitleggen en hun precedenten.

Stelt u zich een cardiale chirurg voor die u de aard van de bloedsomloop moet uitleggen en hoe de chirurg, chirurgische ingrepen moet uitvoeren.

Stel je voor dat je de medewerkers binnen de geestelijke gezondheidszorg  over de aard van de geestelijke gezondheid, de pathologie en de behandeling ervan moet uitleggen.

Bizar. Echt bizar. Professionele psychologie zou zich zelf moeten schamen

De huidige stand van de professionele psychologie met betrekking tot de beoordeling, diagnose en behandeling van de familie pathologie van oudsher de naam "ouderlijke vervreemding" is absoluut middeleeuws. 

No comments:

Post a Comment